És un manual pràctic per recuperar les plantes que han desaparegut de la cuina i els mercat,s que val la pena cultivar a prop de la cuina, al balcó o al terrat de casa: són les «plantes amb vocació de balcó», fresques, saludables i comestibles.
És enginyer agrònom i horticultor urbà des de fa més de vint anys. S’ha dedicat professionalment a la docència i a la jardineria, i fa deu anys va fundar la cooperativa Tarpuna, on treballa en la difusió de l’agricultura urbana...
És una empresa amb un ampli recorregut en il·lustració científica, restauració i art. Aina i Agnès Amblàs Casals, les promotores, han il·lustrat tota mena de llibres, làmines i articles científics i han atès encàrrecs per institucions com...
Molts vegetals comestibles han desaparegut de les nostres cuines i mercats perquè es conserven i transporten malament o perquè el mercat ha uniformitzat l’oferta alimentària i ens ha fet oblidar herbes i fruits que en altres èpoques eren molt habituals. També hi ha algunes herbes que es poden trobar, però a preus molt elevats per la dificultat de transport i conservació, però que, en canvi, són molt fàcils de cultivar. Aquest és un manual pràctic que proposa recuperar algunes d’aquestes plantes que val la pena que cultivem a prop de la cuina, al balcó o al terrat de les nostres llars. Les anomenem «plantes amb vocació de balcó»: són plantes comestibles que convé tenir a mà per fer-les servir al moment, fresques i saludables. El llibre té una part pràctica de consells i tècniques a tenir en compte per propagar i cultivar aquestes plantes al balcó o al terrat, en recipients de cultiu o en jardineres, i també per collir-les i conservar-les. Una segona part és una llista de plantes amb les seves característiques, necessitats de cultiu i com aprofitar-les a la cuina.